FRESH hudba v ktorú veríme - Rozhovor s Rohaanom

Čerstvá mladá krv z britského Manchestru prináša dych-berúcu hudbu nielen pre jeho anglických fanúšikov. S prípravami veľkého celosvetového turné, cestovaním, písaním či vydávaním hudby, no stále si nájde čas aby si dal spraviť svoj účes a zostal na vrchole všetkého. Čítaj viac o rýchlo rastúcom talentovanom mladíkovi v článku dole.


1. Som rada, že môžem opäť napísať nejaký ten rozhovor pre DNB wear, a to špeciálne s tebou!Tak prezraď' nám, aká je história Rohaana? Prečo ťa hudba tak veľmi zaujala?

Čauko, vďaka za pozvanie! Milujem Vašu značku oblečenia.

Tak povedať 7 ročný príbeh v skratke. Ako 14 ročný mladík som vstúpil do Royal Air Force v Yorku, po dvoch rokoch s kadetmi som navštívil prvý ‘live’ koncert, kde vystúpil Skrillex & Flux Pavilion. Deň po koncerte som sa rozhodol skončiť s kadetmi.

Slúbiľ som sám sebe, že budem nasledovať svoj sen za hudbou a raz vydám niečo svoje na Flux Pavillion-ovom vydavateľstve. O 4 roky neskôr sa mi to podarilo a vydal som svoju hudbu na ‘Circus Record’!

Častým Djingom v Berlíne, kde som preskakoval mená ako Alix Perez a Eprom, následne vydaním vlastnej hudby na platformách ako sú Drum&BassArena či MAD ZOO vydavateľstvo, som si ako si vyryl cestu v dnb a taktiež svoj vlastný jedinečný zvuk.

Bol to šialený rok plný skúšok ‘odvahy’ ale aj príjemných ohlasov a podpory od svetových producentov ako sú napríklad chalani z formácie Noisia.


2. Ak by si mohol vybrať svoj najobľúbenejší song, ktorý si napísal, ktorý by to bol?

Mojim favoritom je song ‘Dwidala’, na ktorom som sa podieľal s Yunis. K nemu do Berlína cestujem letecky pravidelne. Aj tento track sme vytvorili u neho v štúdiu. 

Hneď' sme vedeli, že to bude niečo zaujímavé. Nikdy predtým sme nepočuli taký drop ako tento, hlavne nie v dnb! Všimla a podporila ho aj samotna Noisia a to nie raz! Isto by si si ho mal vypočuť aj ty.


3. Poďme si pokecať o tvojom umeleckom mene, ktoré je zároveň aj tvojím reálnym menom, ak sa nemýlim. Čo ťa viedlo k tomu, aby si vystupoval pod rovnakým menom ako umelec?

(smiech) Máš pravdu, je to aj moje skutočné meno. Mojím prvým umeleckým menom bolo ‘Brisk’. Potom som sa ale rozhodol, že moje skutočné meno by mohlo vyzerať fakt ‘cool’ na festivalových plagátoch a tak som ho jednoducho zmenil.

4. Koľko pizze zješ priemerne za týždeň?

(smiech) Nejedávam ich až tak veľa, možno tak 1-2 za mesiac.


5. Aké sú tvoje plány na 2020/202? Máš na pláne dosiahnuť nejaké konkrétne ciele, ktoré si si stanovil?

Skvelá otázka! Mal som pripravený tour na tento rok ale nakoniec sa celý preložil na budúci rok 2021, takže promotéri v  Európe/ Ázii a Austrálii určite sa mi ozvite! 

Pripravujeme veľký tour a ja sa už neviem sa dočkať, kým budem hrať moju hudbu pre nové kultúry vo svete.


6. Ako často navštevuješ svojho holiča?

(smiech) Pred celou touto karanténou som sa nechával strihať každé dva týždne, aby to vyzeralo tiptop.


7. Ktoré krajiny si mal možnosť navštíviť vďaka hudbe, a ktoré sú naopak, na tvojom liste miest, ktoré chceš navštíviť?

Navštívil som veľa miest v Európe, kde som mal možnosť odohrať svoje šou’. Klub ‘Gretchen’ v Berlíne bol jednoznačne  najlepším. Skvelí ľudia a úžasná atmo!

Na mojom liste sú najväčšími písmenami Nový Zéland a Severná Amerika. Teším sa, že si tam čoskoro budem môcť  zahrať!


8. Chcel by si na záver niekoho spomenúť v rámci nehynúcej rozhovorovej klasiky?

Rád by som spomenul a poďakoval mojej mame za jej nekonečnú podporu.

Ďalej chcem poďakovať Mat Zo a jeho vydavateľstvu za poskytnutie skvelého hudobného štartu  a potiahnutie môj zvuku vyššie. Taktiež Yunis a Tek Genesis za spoluprácu na mojom debutovom LP ‘Bleach’.

A samozrejme Vám všetkým, fanúšikom dnb wear.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info